
Säleen oikomisvaiheessa ehtiikin sitten miettiä kaikki asiat USAn presidentinvaaleista ensi kesän SM-karsintoihin. Kaveri Imatran bambutehtaalta soitteli illalla ja manasi solmujen oikomista. Kuulemma 10 min on max, minkä jaksaa istua kellarissa oikomassa solmuja.
No, solmu kuumaksi vaikkapa kuumailmapuhaltimella ja puristus penkissä. Sivuvääryyttä voi yrittää suoristaa niin, että ensin puristaa solmun kohdasta muutaman sekunnin niin, että solmu on ylöspäin, kuten kuvassa, jonka jälkeen säle käännetään 90-astetta ja puristetaan solmun kohta tasaiseksi.

Säleiden oikomisen jälkeen alkaakin ankara höyläys. Muotti säädetään kantaosan mittaan, jonka jälkeen säleet höylätään kantaosan mittoihin. Kun kaikki säleet on kannan mitoissa, valitaan kantaosaan kelvolliset säleet, eli korvataan paremmilla sellaiset säleet joita esim. höylä on repinyt solmujen kohdilta.

Kun säle on höylätty mittoihinsa, joka tarkoittaa meikäläisen tapauksessa muotin pintaan saakka, vedetään loput irtoavat ainekset säleestä siklillä.

Lopulta koittaa sekin päivä, että kaikki 18 sälettä on höylätty valmiiksi. Tämän jälkeen säleet kannattaa laittaa nippuun ja sormin puristelemalla käydä aihio läpi. Mikäli liimasaumaan johtavia rakoja löytyy, syy kannattaa selvittää ja tarvittaessa säle vaihdetaan parempaan ( niistä kuudesta, jotaka ovat vielä jäljellä, jos salon on onnistunut silpomaan 24-osaan.

Säleet liimaukseen menossa. Mustat jäljet säleissä ovat solmunkohtia, jotka olen merkannut helpottamaan säleiden sijoittelua. On sitä joskus muuten tullut tehtyä 7-säleinenkin aihio....8)

Hammasharja on soiva peli liiman levityksessä, samalla perheen hammasharjat pysyvät kunnossa, jos niitä löytyy ollenkaan, kun bambutehdas käy täydellä teholla. Liimauksessa ja bindauksessa tulee aina kiire, niin se vaan on. Tällä kertaa käyttämäni karhunlanka hukkasi päänsä ja hässäkkä oli kelalla valmis. Hiukkasen nosti verenpainetta, kun lanka katkeili pari kertaa joka säleen bindauksen aikana. No lopulta säleet saatiin nippuun ja kuivamaan.