perjantai 4. huhtikuuta 2014

Tehtaanpiipun takaa nousee aurinko. Aamuvuorolaiset ahkeroivat jo.


Olipa kiva keli tänä aamuna kun kävelin tehtaalle. Aamuvuoro olikin jo ahkeroimassa ja aloittanut säleiden lämpökäsittelyn. Tuosta isoimmasta piipusta tupruttava savu ei oikeasti ole savua vaan bambusäleiden lämpökäsittelylaitoksen piippu, josta tulee vesihöyryä, joka poistuu säleistä kun niitä paistetaan 190 asteessa. Oikealla näkyvä kasa on säleiden höyläysosaston purukasa. Taaimmainen piippu taas on bambusalkojen liekityslaitoksen piippu. Sielläkin oli aikaisin aamulla aloitettu salkojen liekitys. Bambutehtaalaiset tykkäävät aloittaa perjantaina aikaisin, että ehtivät viikonlopuksi kalalle kuka minnekin. Vasemmalla näkyvä höyry tulee meidän koeheittoaltaasta, jota pidetään talvisin sulana tehtaan tuottamalla hukkaenergialla.





Mikä pettymys...Pomo oli kiikuttanut 6,9 jalkaisen aihion pulpetilleni rengastettavaksi. Mä kun olin niin uppoutunut sen 12-jalkaisen tekemiseen. 6,9 jalkaisen tilannut herrasmies oli kuulemma soitellu kiukkuisena ja haluaa vapansa kalastettavaan kuntoon parinviikon päästä tulevalle Äyskosken reissulle. No ei auta, asiakas on asiakas ja pomo on pomo. 6,9 jalkainen tulee tietysti kahdella kärjellä ja silkkisidoksilla,joten taitaa tämä viikonloppu mennä ylitöissä. Rengastaminen ei ole mitään meikäläisen mielihommaa, joskin vavasta saa nätin tai ei niin nätin renkaiden sidoksilla.





Mahtavaa ! Lounastauon aikaan sihteerikkö oli tipauttanut työpöydälleni Englannista saapuneet 12-jalkaisen metalliosat. Meripihkaiset stripperit, old style siimarenkaat ja porsliinirenkaisen kärkirenkaan. Nyt vaan herralle 6,9 jalkainen nopsasti kasaan ja sitten 12-jalkaisen kimppuun......








4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hienoa, ei taida uskaltaa kivikkoon laskea 12jalkaista kesäkuussa... Otan sikarin ja mallasviskin

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tässä vielä reilu viikko aikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä saa posliinisia kärkirenkaita?

Unknown kirjoitti...

Moro !

Tuoltapa niitä

http://www.guidesnblanks.com/category/340