perjantai 13. kesäkuuta 2014

Sidontakeikalla


Tuli pikainen komennus sidontakeikalle kun Renforssin Maria oli lähtenyt Englantiin perhonsidonnan jatkokurssille. No täytyyhän sitä joustaa, eli 12-jalkainen telakalle. Tenolle tarvitaan nyt kipeästi ottavia lohiperhoja, joten kietaisin Black Sheeppejä, Black Doctoreita, Silver Doctoreita, Butchereita ja March Browneja yhteensä 100 kappaletta koukkukoossa #2,#4,#6 ja #8. Kaveri lähti maanantaina juoksujalkaa kohti pohjoista perhot repussa ja nyt ne ovat jo kuulemma Vallen lomakylässa. Kovaa on poika painellu adidasta toisen eteen....Niin, että sieltä ne ottimadot sitten löytyy jos ei muuten ota ;-)




Mitäs 12-jalkaiselle. No hyvää pikku vatuloinnin jälkeen. Nimittäin 2-kätisen holkkeja ei myydäkään ihan joka nakkarilla. Teetti jonkin aikaa töitä löytää sopivat ja laadukkaat holkit. Löytyivän Englanninmaalta viimein ja hintaan 150 €. Tuolla rahalla sai kantaosaan puolikaan setin eli yhden naaras- ja urosholkin, sekä kärkiosaan koko setin eli kaksi urososaa ja yhden naarasosan. Kaksi urososaa siksi että vapaan voi tehdä kaksi kärkiosaa.

Siimarenkaan on sidottu valkoisella silkillä joka lakatessa muuttuu läpinäkyväksi. Kuvissa renkaiden sidokset on lakattu kerran, jonka jälkeen aihiot on dipattu putkeen. Tarkoituksena on että lankakierrokset jäävät hillitysti näkyviin, kuten vanhoissa vavoissa usein on. Tarkoituksena siis ei ole tehdä sellaisia lakkapalloja siimarenkaiden sidosten ympärille, jollaisia nykyvavoissa näkee. Toki vapaa lakataan vielä monta kertaa ja ulkonäkö muuttuu vielä noista kuvista. Jokatapauksessa näyttää siltä että keppi on kisakunnossa 29.6 kun pohjoisenreissu alkaa 8).

Ei kommentteja: